Slovenská bojová veža TURRA 30 mieri na juhoázijský trh

Na veľtrhu IDEB 2023 podpísali slovenská spoločnosť EVPÚ a. s. a indonézska firma PT Republik DEFENS dohodu o spoluprác, týkajúcu sa využitia slovenskej bojovej veže TURRA 30 v podmienkach indonézskeho obranného priemyslu.

Diaľkovo ovládaný zbraňový systém TURRA 30, ktorý je používaný na ľahkých kolesových alebo pásových obrnených a bojových vozidlách, vyvinula, vyrobila a pred vyše desiatimi rokmi uviedla na trh slovenská spoločnosť EVPÚ a. s., Nová Dubnica. Odvtedy túto bojovú vežu, ktorá patrí vo svojej triede k technologickej špičke, firma v spolupráci s partnermi, ktorí jej služby využívajú, priebežne zdokonaľuje.

Od minulého týždňa k nim patrí aj indonézska spoločnosť PT Republik DEFENS Indonesia, ktorá sa venuje hlavne vývoju a výrobe systémov obranného priemyslu. V stredu 4. októbra na veľtrhu IDEB Defence and Security v bratislavskej Inchebe podpísali obe firmy dohodu o rozvoji podnikateľských aktivít pre produkt TURRA 30 na území Indonézie.

Spoločnosť EVPÚ a. s. zastupoval jej generálny riaditeľ Michal Pavlík a indonézsku firmu jeho náprotivok, Ivandry Febriand Sitep. Dohodu o spolupráci podpisovali za prítomnosti zástupcov indonézskeho obranného priemyslu a Jeho Excelencie, ambasádora Indonézskej republiky na Slovensku, R. Pribadiho Sutiona. Spolu s nimi sa slávnostného aktu zúčastnil aj Martin Sirotka, obchodný riaditeľ pre zahraničie indonézskeho zbrojárskeho holdingu Republikorp, ktorého súčasťou je aj spoločnosť PT Republik Defens Indonesia.

„Som presvedčený, že vďaka aktivitám, ktoré symbolicky zastrešuje dohoda o spolupráci, sa nám podarí zintenzívniť kooperáciu medzi zbrojným priemyslom Indonézskej a Slovenskej republiky,“ zhrnul M. Pavlík najdôležitejšie benefity spoločných rokovaní s ázijskými partnermi.

More To Explore