Naše výročie sme oslávili s partnermi od „koľajníc“

Riešenia EVPÚ od nepamäti poháňajú rôznorodé stroje premávajúce sa po koľajniciach. Preto aj priatelia zo železníc museli byť súčasťou najužšieho okruhu ľudí s ktorými sme vo Vysokých Tatrách zavŕšili tohtoročné oslavy 55. výročia nášho vzniku.

Kde inde mohla posledný novembrový deň roku 2023 štartovať naša oslava, než na koľajniciach. Presnejšie v električke Trojča, ktorá nabrala smer Veľká Lomnica-Tatranská Polianka.

Ikonická električka premávajúca po tatranskej železnici už od roku 1969 nám doteraz môže pripomínať fortieľ a bežný život našich predkov, vďaka nadšencom z občianskeho združenia Veterán klub železníc Poprad.

„ No aj vďaka EVPÚ,“ pripomenul riaditeľ združenia Ján Sabaka chvíle, kedy sa dostali do úzkych a nedokázali si svojpomocne opraviť menič napätia Trojičky.

Napokon sa rozhodli osloviť našich špecialistov, ktorí tak mali možnosť prispieť k zachovaniu pôvabnej priemyselnej pamiatky. Slová uznania potešili, podobne ako hranie goralských muzikantov, ktorí spríjemňovali jazdu zasneženou tatranskou krajinou. V pravom zimnom počasí nás tiež zahriali a zasýtili špeciality lokálnych dodávateľov.

Jazda historickou električkou Trojča


Príjemne naladení sme sa v Tatranskej Polianke presunuli do galérie Poliankovo na Dialóg s Planétou. Tak sa volá výstava vytvorená spolu s dokumentaristom Pavlom Barabášom, ktorá nás vďaka digitálnym technológiám previedla úžasnými zákutiami našej planéty. V Poliankove bolo čo pozerať na veľmi dlho, no Trojča nás čakala na spiatočnú cestu, ktorej konečný cieľ bol až vo Veľkej Lomnici v Hotely International. Ten v tento večer patril iba nám a nachádzala sa v ňom základňa našej oslavy. Veľká vďaka patrí jeho pánovi riaditeľovi Jánovi Chmelnickému. Spolu s jeho kolegami nám pomohli pripraviť večer, na ktorý veríme, že aj s našimi hosťami, budeme spomínať ešte veľmi dlho.

Ako sa sluší a patrí, večierok začal príhovorom nášho generálneho riaditeľa, pána Michala Pavlíka. Pospomínal na doby minulé aj súčasné. Rovnako tiež na míľniky spoločnosti EVPÚ, vďaka ktorým je dnes etablovanou, stabilnou firmou na trhu. Všetko dôležité, čo sa udialo v histórii spoločnosti stálo na dvoch dôležitých pilieroch. Verných, lojálnych, kvalifikovaných zamestnancoch a obchodných partneroch. K stabilným a verným patrili spoločnosti späté so železnicami. Preto im pán Pavlík poďakoval za to, že boli súčasťou úspešnej histórie EVPÚ, ktorú priblížilo krátke prezentačné video, na konci ktorého bolo predstavené nové logo spoločnosti.

Nasledovalo vystúpenie folklórneho súboru Marína, ktorá nám vyhrávala počas celého večera. Na večernom programe nás bolo vyše 40 a mali sme sa o čom rozprávať. Pospomínali sme na minulé spolupráce a plánovali ďalšie projekty. Jedným z nových, dohodnutých na našej oslave, bude možno aj pomoc pri modernizácii rušňa Detskej železnice Košice.

Debaty o práci nás sprevádzali celý večer. Nikomu nevadili. Práve naopak. Pretože jedna z vecí, ktorú máme s našimi partnermi spoločnú, je to, že práca vo firmách, v ktorých pôsobíme, je nielen našim zamestnaním, ale aj záľubou. Záľubou na ktorú sme hrdí a ktorú chceme spoločne ďalej rozvíjať.

More To Explore